"Reporteri Europeni" in "turnee de presa"



Membrii Retelei de jurnalisti "Reporter European", creata de Asociatia Presei Independente (API), efectueaza "turnee de presa" la oficiile teritoriale ale Misiunii de Asistenta a Uniunii Europene la Frontiera Moldo-Ucraineana (EUBAM).

Vineri, 25 aprilie, membrii Retelei au vizitat oficiul teritorial al EUBAM din Basarabeasca, iar saptamana trecuta – oficiul teritorial al EUBAM din Otaci.

In cadrul vizitelor, jurnalistii au discutat cu sefii si expertii oficiilor teritoriale ale Misiunii, cu oficiali moldoveni de la Serviciul Vamal si Serviciul Graniceri din Republica Moldova, au urmarit cum expertii EUBAM lucreaza la punctele de trecere ale frontierei moldo-ucrainene din Basarabeasca si, respectiv, din Otaci etc. Membrii Retelei au avut astfel posibilitatea sa afle din prima sursa care sunt activitatile Misiunii realizate in anul trecut si cele planificate pentru anul curent.

Reteaua de jurnalisti „Reporter European” a fost creata de Asociatia Presei Independente (API) cu suportul Fundatiei Soros-Moldova. Din Retea fac parte 12 jurnalisti din mass-media nationale si locale. Pe parcursul anului curent, membrii Retelei se vor intruni in sedinte lunare tematice si vor efectua „turnee de presa” la organizatii si institutii europene din R. Moldova.

Telefon pentru relatii: 22-09-96