CENTRUL PRO-EUROPA DIN BALTI VA CREA O RETEA REGIONALA DE PUNCTE DE INFORMARE



20080423_ghitu.jpg "Retea regionala de puncte de informare europeana" a fost genericul sedintei Clubului de Presa din Balti, desfasurat, miercuri, in incinta Centrului "Pro-Europa".

Invitatul sedintei a fost Vlad Ghitu, directorul Centrului "Pro-Europa" din Balti.

Potrivit lui Vlad Ghitu, seturi de materiale informative despre Uniunea Europeana si relatiile Republicii Moldova cu comunitatea europeana vor fi transmise in 80 de biblioteci din Balti si raioanele Glodeni, Falesti, Sangerei si Rascani. Acestea vor facilita procesul de instituire a unor puncte informative europene. „Este prima incercare de a crea o retea de puncte de informare europeana. In prezent nu avem foarte multe materiale pentru a dota aceste puncte, dar in viitor vom incerca sa obtinem donatii de carte de la diverse institutii si fundatii, pe care nu le vom stoca la Centrul „Pro-Europa" ca pana acum, ci le vom transmite in localitatile rurale", a spus Vlad Ghitu.

Referindu-se la vizitatorii Centrului „Pro-Europa" din Balti pe parcursul primului an de activitate, Vlad Ghitu a precizat ca cei mai multi au fost studentii, liceenii si profesorii care au solicitat informatii despre comunitatea europeana si despre evolutia relatiei Uniunii Europene cu Republica Moldova, o alta categorie de vizitatori ai Centrului fiind persoanele adulte care s-au interesat de regimul de vize pentru UE si de posibilitatea efectuarii unor stagii in UE.

Clubul de presa din Balti este administrat de Agentia DECA-press.

Sedintele CPB sunt sustinute de Fundatia Eurasia din sursele USAID, Guvernului Norvegiei si Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Internationala (Sida). CPB a fost creat in 1999.
      
Sursa: Monitor Media/DECA-Press