Tudor Darie: “Bloggingul nu e o profesie”



Ultimul curs al Şcolii de Instruire Politică din 21-22 iunie a fost destinat elementelor de Social Media. Tinerii lideri politici au discutat cu instructorul Tudor Darie modul în care au evoluat reţelele de socializare în ultimii 15 ani, făcând un top al acestora (Facebook, LinkedIn, Twitter, My Space, Google+, etc.).

„Tendinţele internaţionale arată că numărul utilizatorilor de PC este în scădere, în creştere fiind platformele mobile, cel puţin în China, volumul traficului generat se va dubla la finele anului viitor în comparaţie cu anul 2012”, a explicat Tudor Darie, unul din fondatorii portalului de ştiri Unimedia, anterior consilier în IT în cadrul Guvernului R. Moldova.

Participanţii au mai discutat despre punctele tari ale Social Media şi fenomenul tot mai des întâlnit în media online, unul din avantaje fiind posibilitatea de a transmite totul în direct şi accesul la aceste informaţii din orice colţ al lumii.

Un alt capitol al cursului s-a referit la bloguri, şi anume cum se foloseşte corect un blog, care sunt cele mai populare platforme şi cum poţi promova eficient un blog. Tinerii au făcut un exerciţiu creând creat un blog comun, având drept temă pentru acasă schiţarea unui concept de promovare a acestuia şi stabilirea unei teme concrete ce urmează a fi abordată pe blog.

„În spatele fiecărui blogger stă mai întâi personalitatea sa. Nu vă prezentaţi ca blogger. În primul rând sunteţi, viitori politicieni, jurişti, economişti, pictori. De aceea, puneţi accent pe specializarea voastră. Bloggingul nu e o profesie. Iar când vă decideţi să vă creaţi un blog nu uitaţi să fiţi unici prin informaţia pe care vreţi să o transmiteţi. Sunt suficienţi bloggeri. De aceea, dacă vreţi să fiţi citiţi, scrieţi ce alţii nu au mai scris”, le-a recomandat Tudor Darie tinerilor.  

Şcoala de liderism politic este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova, fiind o continuare a programului “Advanced Political Learning and European Leadership for Highly Motivated Young Leaders in Moldova” implementat în 2006-2007, 2008 şi 2011-2012.

Prima ediţie a Şcolii a fost lansată în 2006 cu 25 participanţi. În prezent, Şcoala se află la cea de-a patra ediţie şi până în prezent a instruit peste100 de tineri.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul proiectului la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail : ghenadie.mocanu@gmail.com