IN GENERAL, REALIZAREA DREPTULUI LA LIBERTATEA INTRUNIRILOR ARE LOC PE UN FON MODERAT POZITIV



In general, realizarea dreptului la libertatea intrunirilor are loc "pe un fon moderat pozitiv" – sustin reprezentantii sectorului asociativ care monitorizeaza starea de lucruri in acest domeniu, informeaza Agentia DECA-press.

Director executiv al Centrului de resurse pentru drepturile omului CReDO, Sergiu Ostaf, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca in anul 2008 s-au atestat doar cateva cazuri de neatorizare a intrunirilor.

Pavel Postica, reprezentant al ONG "Promo-Lex", a mentionat ca unele din problemele existente la acest capitol ar putea fi solutionate daca ar intra in vigoare noua Lege cu privire la intruniri.

Potrivit spuselor sale, Legea a fost adoptata de Parlament in februarie, dar deja de doua luni se afla la presedintie la promulgare si nimic nu se stie de soarta ei.

Cele mai multe probleme la capitolul libertatii intrunirilor le are ONG "Hyde Park". Oleg Brega a comunicat, in cadrul conferintei de presa, ca "Hyde Park" a depus la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) sase dosare la acest capitol.

Potrivit spuselor sale, CEDO a comunicat deja Guvernului Moldovei despre existenta celor sase dosare si asteapta observatiile autoritatilor de la Chisinau pana la data de 31 iulie 2008.

 

DECA-press