UN PROIECT DE RESPONSABILITATE SOCIALA CORPORATIVA A PROMOVAT LA CALARASI RED UNION FENOSA SI PNUD



Intreprinderea RED „Union Fenosa”, in colaborare cu PNUD-Moldova si primaria orasului Calarasi, a derulat, la Calarasi, cu succes proiectul „Un arbore pentru tineri”, noteaza Agentia DECA-press.

Acesta face parte din initiativele unor companii ce promoveaza diferite activitati sociale in cadrul programului de responsabilitate social-corporativa in Moldova.

Potrivit RED „Union Fenosa”, proiectul derulat la Calarasi a presupus restabilirea unui spatiu verde cu suprafata de 36 ari si amenajarea unui teren-laborator pentru lectii practice in aer liber pentru stundeti si elevi.

In intentia de a antrena localnicii si tanara generatie intr-o actiune pentru propria comunitate, Fundatia „Union Fenosa” a anuntat in luna martie curent un concurs de proiecte de amenajare a spatiului, propunandu-le sa elaboreze si sa prezinte grafic, propria viziune a viitorului parc, spatiu de agrement si de studiu.

Proiectul amenajarii scuarului apartine copiilor si a fost selectat in urma unui concurs special, desfasurat in cadrul  institutiilor de invatamant din oras. Copiii si-au motivat participarea la elaborarea proiectului in eseuri tematice, scrise special, care, de asemenea, au fost parte a concursului.

La finele lunii mai, echipa invingatoare, va beneficia, gratie suportului  Fundatiei „Union Fenosa” de o excursie pe unul din itinerariile turistice din Republica Moldova.

Ideea principala pe care s-a bazat Fundatia „Union Fenosa”, promovand acest proiect de responsabilitate sociala corporativa, a constat in implicarea societatii in activitati comunitare si educative, ce ar contribui la asanarea mediului natural si a celui spiritual in care cresc copiii.

Sursa: DECA-press