Tinerii din comuna Tuzara în căutarea soluțiilor pentru problemele locale



DSCF3602În comuna Tuzara, raionul Călărași, continuă implementarea proiectului: „Tinerii – promotori ai democrației durabile”, finanțat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în cadrul Programului de granturi pentru democrație. La data de 2 iunie 2013 s-a desfășurat al doilea seminar de instruire pentru tinerii din comuna Tuzara și localitățile partenere. Un număr de 20 de tineri s-au întrunit în satul Sadova pentru a fi instruiți în domeniul participării în cadrul comunității.

Scopul seminarelor este dezvoltarea capacităților tinerilor de a aplica în practică cunoștințele acumulate întru dezvoltarea inițiativelor locale. În acest sens, menționăm că participanții s-au arătat deschiși de a implementa informația acumulată și de a se implica cât mai activ în viața comunității.

Trainingul a fost moderat de către expertul independent Petru CULEAC, care a venit în fața tinerilor cu tema: „Participare comunitară pentru soluționarea problemelor locale” care este o continuare a informației asimilată de către tineri în cadrul seminarului anterior. Participanții au avut în față sarcini de găsire a soluțiilor pe diverse probleme care sunt întâlnite la nivel local și afectează segmentul din care fac parte ei. Nu au lipsit energizantele, lucrul în echipe, discuțiile și dezbaterile anumitor subiecte.

Lilia LEVCO

Coordonator de proiect