SEDINTA A CLUBULUI DE PRESA DIN BALTI CU OZON



20080418_dinu_ada.jpgO sedinta a Clubului de Presa din Balti a fost organizata in aer liber, vineri, 18 aprilie, avand ca subiect „Colaborare transfrontaliera moldo-romana in cadrul proiectului „Prutul-un rau pentru copiii nostri".

Sedinta a fost prilejuita de organizarea expozitiei de arta si ecologie „Palma de lut", organizata de Asociatia „Ozon" din Balti si ONG „Aquaterra" din Iasi, precum si de „Clubul Mesterului Popular" din Balti. Expozitia, cu durata de doua zile, este una din componentele proiectului nominalizat.

Potrivit directorului de proiect „Prutul-un rau pentru copiii nostri", Ana Davideanu, fondurile europene PHARE CPC sunt directionate cooperarii trasfrontaliere si presupune existenta unui partener din Romania si a altui partener din Republica Moldova. „Asociatia Ecologica „Aquaterra" din Iasi are deja o experienta in colaborarea transfrontaliera, avand implementate pana acum zece proiecte de acest fel. Perioada de pana la aprobare a proiectelor transfrontaliere mai complexe poate dura si mai mult de un an. Pentru proiectele educationale, este mai putin dificil sa obtii finantare din fondurile euroepene", a declarat Ana Davideanu.

Liderul Asociatiei „Ozon" din Balti, Dinu Cjocaru, obtinerea finantarii unui proiect din fondurile europene este dificila, intrucat proiectul trebuie sa indice o finalitate clara, o finalitate practica, iar cheltuielile trebuie sa fie justificate, intrucat exista verificari riguroase a devizului de cheltuieli, acest lucru fiind firesc, intrucat fondurile europene sunt banii publici ai comunitatii europene.

Clubul de presa din Balti este administrat de Agentia DECA-press.

Sedintele CPB sunt sustinute de Fundatia Eurasia din sursele USAID, Guvernului Norvegiei si Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Internationala (Sida). CPB a fost creat in 1999.

 

DECA-press