OAMENILOR IN ETATE DIN R. MOLDOVA LI SE INCALCA DREPTUL LA IMBATRANIRE ACTIVA



In R. Moldova nu se promoveaza imaginea pozitiva a oamenilor in etate. De cele mai multe ori acestia sunt marginalizati fiind lipsiti de dreptul la o imbatranire activa, sustin membrii retelei ONG-urilor implicate in sensibilizarea societatii la problemele persoanelor de varsta a treia, transmite Info-Prim Neo.

Oamenii in etate au nevoie sa participe la procesul decizional, sa li se ofere posibilitatea de activa in folosul societatii, a declarat vineri, 18 aprilie, intr-o conferinta de presa presedintele asociatiei de Nursing din R. Moldova, Elena Stempovscaia.

De asemenea, reprezentantii retelei sunt de parerea ca batranilor li se ingradeste accesul la educatie, cultura, viata spirituala si distractii.

Potrivit presedintelui Asociatiei „Batranete fara tristete”, Valeriu Marciuc, conducerea tarii nu aloca resurse financiare pentru promovarea persoanelor in etate. Se vehiculeaza eronat ca putinii bani oferiti de ca tre donatorii internationali intra in buzunarele persoanelor aflate la conducerea organizatiilor din domeniu.

Proiectul „Consolidarea retelei ONG-urilor si sensibilizarea societatii civile la problemele persoanelor in etate” este finantat de Fundatia SOROS si SIDA, bugetul final estimandu-se la suma de 8 mii dolari SUA.

www.info-prim.md