Ai noștri tineri activi despre blogging au învațat



Vineri, 17 mai curent la Ruseștii Noi a luat startul Școala Tinerilor Bloggeri. La eveniment au fost prezenți cca 15 tineri, care au fost instruiți în domeniul activității civice și blogging. Traineri în cadrul acestei activități au fost: Parascovia Topadă și Sabina Cotorobai.

Deși sceptici la început, cei prezenți s-au arătat interesați și dornici de a se implica și a schimba ceva în jurul lor, conștientizînd că de la ei vine începe totul.

Cristina Russu, una dintre participante ne-a mărturisit că nu a crezut că activitățile de acest gen sunt atît de plăcute și cu ajutorul lor poți să te implici. Să fi-i activ și important în satul unde locuiești.

Subsemnata, care a fost și trainer în cadrul acestei școli spune că a fost greu să adune acest grup de 15 persoane, dar este mulțumită că aceștea s-au arătat a fi interesați în a porni schimbarea în jurul lor.

Conform proiectului grupul care a participat la această activitate urmează să-și creieze blog și să activeze asemănător Consiliului local al tinerilor. Următoarea acțiune din cadrul proiectului fiind crearea Strategiei după care se vor ghida tinerii activi din comuna Ruseștii Noi în următorii 2 ani.

Această activitate face parte din cadrul proiectului ȘCOALA TINERILOR BLOGGERI din cadrul Programului de Granturi mici, runda a VI-a, desfășurat de Fondul pentru Tineri Ialoveni.

Programul „Fondul pentru Tineri Ialoveni" este coordonat de Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni" în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni. Programul este susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană Moldova din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcii (DANIDA)şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia, în cooperare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Sabina COTOROBAI

P1s1