LECTURA DE POEZIE "CULORILE ANULUI"



"Culorile anului" este genericul lecturilor de poezie ce au loc la initiativa Societatii de Educare prin Cultura a Copiilor si Tineretului "Alianta intre generatii". Manifestarea a demarat duminica in satul Marandeni, cu participarea copiilor parintii carora sunt plecati la munca peste hotare.

Activitatea se inscrie in contextul parteneriatului realizat intre cele doua ONG-uri, avind finantare oferita de Fundatia elvetiana "HEKS" si implimentat de Asociatia Obsteasca "Pro cooperare regionala" (mun. Balti) Copiii de diferite virste au fost pusi in situatia sa citeasca o poezie la prima vedere, pentru care fapt primea un set de cadouri oferite de Reprezentanta UNICEF in Republica Moldova prin intermediul Aliantei ONG-urilor active in domeniul protectiei copilului si familiei din Republica Moldova.

 

Este cunoscut faptul ca in zilele noastre nu se (prea) citeste poezie, de aceea copiii initial copiii au fost nitel contrariati de oferta propusa. Fiind invitati de Asociatia Obsteasca "Smaranda" din Marandeni la un seminar de discutie despre caracterul daunator al unor vicii omenesti, pe parcurs acestia au sesizat ca este frumos si util sa citesti o poezie despre satul natal, sa cinti sau sa participi in activitati interactive.


Lecturi de poezie sub acelasi generic urmeaza sa fie organizate in satele Chetris, Bocsa si orasul Falesti.