Obiective pentru performanta cu Andy Szekely



Deoarece 2013 pare a fi unul promițător, “Succes în România” a deschis anul în forță. Primul training din acest an a fost livrat de Andy Szekely. Subiectul abordat a fost: “Obiective pentru Performanță”. Dorim să facem lucruri calitative, să folosim resursele de care dispunem; timpul și oportunitatea de a experimenta.

Andy Szekely a vorbit despre trecerea de la claritate la motivație. A expus în cuvinte experiența sa pe care o trăiește zi de zi realizându-și obiectivele și organizându-și aproape perfect timpul.

Cine este Andy Szekely? Un om simplu ce vine din Rădăuți, “de unde se agață harta-n cui”, maestru al vieții sale. Drumul său în viață a început cu absolvirea facultății de “Contabilitate și Informatică de Gestiune”, in prezent oferă suport pe plan personal și profesional oamenilor care doresc să atingă performanța.

Timp de 16 ani a tot muncit din greu ca să ajungă maestru. E nevoie de multă răbdare și responsabilitate pentru că nu întotdeauna e așa cum îți dorești, dar motivația e cea care te susține. Aici subliniază faptul că o persoană trece prin niște etape ca să se perfecționeze :

Aspirant (aproximativ o lună). Pentru a se instala un obicei, este nevoie de aproximativ o lună ca actiunea să fie repetată. După 5 ani de practică devii Maestru. La acest nivel puțini oameni ajung deoarece se presupune că orgoliul devine un motivator important. Ca să ințelegem mai bine valoarea lucrurilor, Andy ne-a făcut o călătorie în viitor: la bătrânețe.

Când studenții au fost întrebați câți ani vor să trăiască, printre rânduri s-a auzit: ”o veșnicie”, așadar, ne-am imaginat că suntem la sfârșitul vieții și că vorbim cu noi înșine varianta tânără, îi spunem care sunt cele mai importante lucruri pentru care merită să trăiești. Acel minut de reflecție a cuprins o viață întreagă, o adevărată introspecție a ceea ce înseamnă valoare, prioritate, dăruire de sine. Se pare că rar analizăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru și ce ne dorim.

Acest exercitiu a ajutat studenții să aibă claritate în privința obiectivelor care ușor se transformă în motivație. De aceea, ca anul 2013 sa fie cel mai frumos din viata noastră, Andy ne-a provocat să stabilim 4 obiective prin intermediul elementelor fundamentale: valori, arii, abilități și cum pot fi măsurate. Mintea concentrându-se pe 4 priorități va avea mai mult succes deoarece mai mult de 4 priorități, sunt deja necesități. La această provocare trainerul nostru a venit cu un argument puternic: exemplu propriu - cum își organizează timpul și cum lucrează cu cele 4 obiective ale sale.

Atingerea performanței, implică multă perseverență și flexibilitate. Este nevoie de multă muncă și efort încă de la început . În realizarea obiectivelor este important prioritizarea deoarece atunci când ai claritate în gânduri ești motivat, motivație înseamnă succes.

Mulțumim lui Andy Szekely pentru că ne-a motivat. În numele tuturor studenților ii multumim că ne-a inspirat.

Autor: Elena Gusanu