Formularele documentelor cu regim special vor fi eliberate de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat



 

În conformitate cu Hotărîrea de Guvern nr.1008 din 28.12.2012, în scopul asigurării comodităţii agenţilor economici, unificarea, gestionarea centralizată, evidenţa strictă, stocarea, comercializarea şi distribuirea formularelor tipizate de documente primare cu regim special ce se referă la domeniul fiscal, este preluată de către Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.  

Data emiterii: 26.01.2013

Conform modificărilor efectuate în Hotărîrea Guvernului nr.297 din 17 martie 1998 „Cu privire la executarea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 406-II din 23 decembrie 1997”, s-a aprobat Hotărîrea de Guvern nr. 1008 din 28.12.2012, publicată în „Monitorul Oficial” nr.1-5/16 din 04.01.2013, care prevede că timp de 45 de zile de la data publicării ei, Biroul Naţional de Statistică (BNS), prin intermediul Întreprinderii de Stat Editura de Imprimare „Statistica” va transmite Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS) stocurile existente de formulare tipizate de documente primare cu regim special, ce se referă la:

  • actul de achiziţie a mărfurilor;
  • actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune şi a cheltuielilor aferente;
  • bonul de plată;
  • chitanţa de recepţie a plăţilor nefiscale 1-SF;
  • chitanţa de recepţie a plăţilor fiscale 2-SF;
  • factura de expediţie şi anexa la factura de expediţie;
  • foaia de parcurs.

În acest context, IFPS aduce la cunoştinţa contribuabililor că preluarea de către instituţie a procesului de distribuire a formularelor tipizate sus-numite, va fi asigurat prin intermediul oficiilor fiscale, iar agenţii economici care au nevoie de ele, le vor putea obţine fără anumite obstacole.

Eliberarea formularelor tipizate pentru agenţii economici din municipiul Chişinău şi cei care se deservesc la Direcţia Generală a Marilor Contribuabili (DGMC) va avea loc pe adresa str. Hînceşti, nr.53 iar pentru agenţii economici din teritoriul Republicii Moldova, se va efectua în incinta tuturor oficiilor fiscale la care s-a efectuat comanda.

Informaţii suplimentare cu privire la formularele tipizate eliberate de către IFPS, vor fi oferite în comunicatele ulterioare. Detalii la numărul de telefon (022)822-222 sau 0-8000-1525.