CRIMELE DE RAZBOI - O NOUA MONOGRAFIE FINANTATA DE ICNUR MOLDOVA



crimele_de_razboi.jpgRecent, in Sala Senatului Universitatii Libere Internationale din Moldova a avut loc lansarea monografiei Crimele de Razboi. Autorii acestui volum sunt: dl Alexei Barbaneagra, doctor habilitat in drept, membru-corespondent al Academiei Internationale de cadre acreditata de Consiliul Europei/UNESCO, judecator, membru al Judecatoriei Supreme a R.Moldova, profesor la ULIM si dl Vitalie Gamurari, doctor in drept, expert al Comitetului International al Crucii Rosii, director al Institutului Cercetari Stiintifice in domeniul Drepturilor Omului, conferentiar universitar ULIM.

Sedinta de lansare a volumului a fost deschisa de vice-rectorul ULIM dl Mihai Sleahtitchi, care apreciat inalt eforturile celor doi autori si s-a arata mindru de faptrul ca volumul in cauza a fost elaborat de distinsii profesori ai Facultatii de Drept a ULIM. Totodata domnia sa a remarcat importanta acordului de colaborare semnat intre ULIM si Reprezentanta ICNUR in Moldova care prevede intre altele, predarea cursului Drept International si Mass-media si Refugiatii, taxarea studentilor din rindurile refugiatilor la fel ca studentii locali, promovarea activitatilor de voluntariat in randul tineretului studios de la ULIM etc.

In luarea sa de cuvint dl Nicolae Osmochescu, doctor in drept, s-a referit la imensa munca de cercetare depusa de catre autori si s-a bucurat de faptul ca, desi tirajul e de doar 1000 de exemplare, datorita acestei aparitii editoriale, de acum incolo bibliotecile colegilor de breasla vor fi mai bogate cu inca o carte valoroasa.

Reprezentantul ICNUR in Moldova dl Petrus Wijninga, a multumit autorilor pentru munca depusa si administratiei ULIM pentru colaborarea fructuoasa si a remarcat faptul ca o asemenea lucrare este un mare plus pentru specialistii in drept si toti cei interesati de acest compartiment al dreptului international.

Monografia se adreseaza cu precadere studentilor, profesorilor, practicienilor din domeniul dreptului international, al dreptului international penal, al dreptului umanitar etc.

Acest volum a fost elaborat sub egida Centrului de Drept al Avocatilor cu sprijinului financiar al Reprezentantei Inaltului Comisariat al ONU pentru refugiati in R.Moldova (ICNUR).


Orice opinii vizind aceasta carte pot fi expediate pe adresa law-center@tmg.md.

 

Dumitru Maxim

"Refugium"