“Engleza este un instrument absolut necesar pentru a reuşi”



Atmosfera sărbătorilor de iarnă bate la uşa LeaderSHE. Sâmbătă, 22 decembrie, participantele au pregătit un colind-surpriză şi felicitări handmade pentru echipa LeaderSHE. Programul tradiţional a continuat cu prezenţa Ambasadoarei LeaderSHE, în persoana Corinei Cepoi şi un team building.

În ultima sesiune LeaderSHE din acest an, participantele au avut ocazia să o cunoască pe Directoarea Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism, Corina Cepoi. Ea le-a vorbit fetelor despre mass media din Republica Moldova, etica profesională a jurnaliştilor şi importanţa comunicării.

http://tineri.md/files/web/images/20121222_143813.jpgCorina Cepoi a ţinut să le ofere câteva sfaturi participantelor noastre. Ea a subliniat că “orice carieră ar alege nu există bariere pentru că eşti din Republica Moldova, iar limba engleză este un instrument absolut necesar pentru a reuşi”. Fetele s-au arătat extrem de interesate şi nu au ezitat să-i pună întrebări. Cele mai multe dintre ele s-au interesat despre mass media, secretul unei cariere de succes şi echilibrul dintre familie şi carieră. Pe finalul întâlnirii,Corinei Cepoi i-a fost oferit titlu de Ambasadoare LeaderSHE.

Sesiunea a continuat cu un team building, moderat de Ciprian Plăcintă şi Victor Bujoreanu. La team building fetele şi-au imaginat că sunt pe o insulă pustie şi ca să supravieţuiască trebuie să treacă peste mai multe probe. Participanta, Xenia Malacenco a făcut faţă provocărilor “chiar dacă a fost complicat la team builing ne cunoaştem mai bine apare o legătură mult mai strânsă între noi”.

Alexandrina Cheptanaru, o altă participantă în proiect a recunoscut că  la LeaderSHE a învăţat să fie mai responsabilă şi tolerantă “într-o echipă de 30 de fete, toate avem caractere diferite şi creative, însă împreună putem creea lucruri frumoase”.

O surpriză plăcută pe finalul sesiunii a fost ideea fetelor de a colida organizatorii LeaderSHE. Fetele au pregătit un colind original şi au dăruit felicitări handmade. Pe această notă sărbătorească s-a încheiat ultima sesiune LeaderSHE de la Chişinău din 2012.

Următoarea sesiune “LeaderSHE Young Women Leaders’Academy” va avea loc la Comrat, la 12 ianuarie.

12

3

 

 

 

 

 

 Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO "CAAP" cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.