Prevenirea consumului de alcool în rîndul tinerilor din Moldova



alcool13 tineri, lideri regionali ai Rețelei Y-peer Moldova, au fost instruiți în vederea prevenirii abuzului de alcool. Atelierul a fost organizat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova și UNFPA, sîmbătă, 06 octombrie 2012.

Abuzul de alcool, alcoolismul cronic, cum poate fi prevenit acest factor dar și efectele nocive ale alcoolului asupra organizmului uman, au constituit subiectele principale abordate în cadrul seminarului.

Pentru reducerea consumului de alcool în rîndul tinerilor, participanții au fost instruiți în vederea elaborării și structurării mesajelor de sensibilizare a populației în ceea ce ține de abuzul de alcool, cît și mijloacele de promovare a acestor mesaje.

Potrivit participanților, acest seminar va contribui atît la mediatizarea unui mod de viață sănătos cît și la informarea corectă a tinerilor în vederea efectelor consumului de alcool din zonele rurale cît și cele urbane.

Seminarul a fost ținut de către Iurie Arian, membru Birou Executiv, CNTM, și face parte din Campania socială de promovarea a consumului redus de alcool în rîndul tinerilor din Republica Moldova. Tot în cadrul acestei campanii vor fi organizate un concurs de postere și Teatru Social tematic.