REALIZARI SI PERSPECTIVE IN DEZVOLTAREA ECONOMICA LOCALA



La 21 februarie 2008, incepind cu orele 11.00, in Sala de conferinte a Palatului Republicii, va avea loc masa rotunda cu tema "Realizari si perspective in dezvoltarea economica a localitatilor beneficiare ale proiectului Dezvoltare Economica Locala", organizata de Centrul National de Asistenta si Informare a Organizatiilor Neguvernamentale din Republica Moldova CONTACT.

La intrunire vor participa consultantii locali de la Centrele de Planificare Economica, primari, directorii Asociatiilor de Economii si Imprumut ale Cetatenilor si reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din 21 de localitatile rurale beneficiare ale proiectului, experti si reprezentanti ai diferitor organizatii si institutii ce activeaza in domeniu.

"Dezvoltarea sectorului economic in localitatile rurale este principalul mijloc de reducere a saraciei la sat. Scopul proiectului Dezvoltare Economica Locala este dezvoltarea economica a localitatilor rurale, crearea noilor locuri de munca si imbunatatirea calitatii vietii prin incurajarea parteneriatului intre administratia publica locala, sectorul asociativ si micul business, precum si dezvoltarea capacitatilor economice locale", spune Margareta Vames, coordonatorul proiectului.

Schema de implementare a proiectului asigura rezultate de lunga durata in localitatile beneficiare: in fiecare din cele 21 de localitati beneficiare ale proiectului functioneaza cite un Centru de Planificare Economica, Asociatia de Economiii si Imprumut a Cetatenilor detine un fond de creditare a afacerilor mici de cca 80 mii lei, iar dobinda obtinuta din gestionarea acestui fond este utilizata pentru asigurarea activitatii permanente a Centrului de Planificare Economica.

Centrul CONTACT implementeaza acest proiect incepind din anul 2005. In acest rastimp, in localitatile beneficiare au fost create 32 de afaceri, s-a contribuit la dezvoltarea a 45 de afaceri existente, astfel fiind create mai bine de 100 de locuri de munca.

Proiectul Dezvoltare Economica Locala este implementat de Centrul CONTACT cu sustinerea financiara a Fundatiei SOROS-Moldova si Interchurch Organization for Development Co-operation din Olanda (ICCO).

Pentru informatii suplimentare:
Natalia Raileanu, coordonator Relatii cu publicul
e-mail: nraileanu@contact.md
Lilia Porumb, asistent de proiect
e-mail: lporumb@contact.md
Tel/fax: (022) 23-39-47
Centrul National de Asistenta si Informare a ONG-urilor din Republica Moldova CONTACT
http://www.contact.md/