Şcoala de vară „Europa la tine acasă”, acum şi în Moldova



Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a organizat prima Şcoala de Vară “Europa la tine acasă”, dedicată dezvoltării reţelei de Eurocluburi pentru tinerii din Republica Moldova, la care au participat 26 de tineri din diferite localităţi ale Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 16-23 de ani, Transmite Info-Prim Neo.

Timp de trei zile, beneficiarii şcolii de vară au avut posibilitatea să participe la cursuri teoretice şi practice pe teme legate de instrumente ale Uniunii Europene destinate tinerilor: Erasmus Mundus, Tempus, Jean Monet, Comenius - beneficii şi oportunităţi; susţinerea afacerilor tinerilor, a noilor idei, precum şi extinderea accesului cetăţenilor la servicile publice on-line prin intermediul internetului etc. 

În calitate de traineri ai şcolii de vară au participat reprezentanţi ai delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, precum şi ai Guvernului Republicii Moldova, experţi naţionali cu bune practici în gestionarea proiectelor la nivel naţional şi european. 

Euroclubul reprezintă o asociaţie a tinerilor bazată pe valori şi interese comune împărtăşite de membrii săi, cu scopul de a promova şi fructifica valorile europene în rândul tinerilor. În Republica Moldova activează cinci Eurocluburi, fiind lansate din 2011, în oraşele Chişinău, Bălţi şi Cahul.

 

Info-Prim Neo