BANCAI MONDIALA DE LA CHISINAU A ANUNTAT CEI 10 FINALISTI AI CONCURSULUI DE GRANTURI



Oficiul Bancii Mondiale de la Chisinau a anuntat cei 10 finalisti ai concursului de granturi Piata ideilor inovatoare pentru tinerii din Ucraina-Belarus-Moldova 2008.

In urma unui proces de evaluare cu antrenarea expertilor de la o serie de institutii donatoare internationale au fost desemnate cele mai bune 10 idei de proiect, autorii lor devenind finalisti din partea Moldovei pentru faza finala a concursului.

Numarul total de idei de proiect remise pentru concurs a fost de 55. Din totalul de 55 de idei 37 au fost eligibile pentru evaluarea nemijlocita. Dintre cele 10 idei finaliste 7 tin de subtema oportunitatilor de munca si 3 -- de modul sanatos de viata. Chisinaul este reprezentat de 4 idei finaliste, Basarabeasca -- de 2, in timp ce raioanele Cahul, Comrat, Taraclia si Ungheni - de cite 1.

Cei 10 finallisti urmeaza sa completeze formularul integral al propunerii de proiect si sa-l prezinte unui juriu international. In plus, dinsii vor putea promova pe viu proiectul in fata membrilor juriului international in cadrul fazei finale ce se va desfasura la Kiev in perioada 3-4 aprilie a.c. La faza finala de la Kiev finalistii din Moldova vor concura cu alti 30 de finalisti din Belarus si Ucraina. Fondul total de granturi, alocat de Banca Mondiala pentru toate cele 3 tari, este de 200 mii de dolari SUA, la care e posibil sa contruibuie si alti donatori in eventuala majorare a numaruliu de proiecte cistigatoare. Vaolarea unui grant nu poate depasi 20 mii de doalri SUA.


Alaturat este data lista celor 10 idei finaliste din Moldova:

10finalists_ro.doc (105kb)