INSTRUIREA ELEVILOR IN DOMENIUL PROMOVARII DREPTURILOR COPILULUI



In perioada vacantei de primavara Asociatia Obsteasca INTECO in parteneriat cu ONG Mostenitorii, ONG Pro-art, ONG GAUDEAMUS, ONG Tarnaro, ONG INDIGO va instrui 25 de elevi din scolile si liceele Republicii Moldova in domeniul promovarii Drepturilor Copilului. Instruirea se va desfasura in cadrul unei scoli de performanta. Participantii la aceasta scoala au fost instruiti anterior in domeniul Drepturilor Copilului in proiectele anterioare. Acum vor parcurge cea de a II-a etapa si anume etapa de performanta. In cadrul acesteia copiii vor inscena drepturile copilului, dupa care va fi montata cea de a II-a parte a filmului instructiv "Cunoaste-ti Drepturile". Scoala de performanta va avea loc pe un loc pitoresc de pe malul Nistrului in incinta Centrului de Odihna pentru Copii si Tineret "Prietenia" din s. Cosnita.

In urmatoarea etapa tinerii formatori vor preda drepturile copilului dupa metoda de la Egal la Egal elevilor din scolile si liceele Republicii.

Actiunea data este o parte componenta a proiectului "Drepturile copilului sunt drepturile tale" care se implementeaza cu suportul financiar al PNUD Moldova.