TINERI IN ACTIUNE



Elevii din Republica Moldova vor promova drepturile copilului dupa metoda de la Egal la Egal. In perioada vacantei de primavara Asociatia Obsteasca INTECO in parteneriat cu ONG GAUDEAMUS, ONG INDIGO, ONG Mostenitorii, ONG Tarna Rom si ONG Pro-Art va instrui 25 elevi din Republica in domeniul promovarii Drepturilor Copilului dupa metoda de la Egal la Egal.

Instruirea va avea loc in cadrul scolii de performanta, care va derula in Centrul de Odihna pentru Copii si Tineret "Prietenia" din s. Cosnita. Participantii acestei scoli au fost instruiti anterior in domeniul Drepturilor Copilului. Acum urmeaza cea de a II-a etapa a instruirii si anume etapa de performanta. Tot in cadrul acestei actiuni copiii vor inscena Drepturile Copilului, dupa care va fi montata a doua parte a filmului instructiv "Cunoaste-ti drepturile". ÃŽn baza acestui film, dupa metode de la Egal la Egal, tinerii formatori vor preda drepturile copilului elevilor din scolile si liceele Republicii Moldova.

Actiunea data este o parte componenta a proiectului "Drepturile copilului sunt drepturile tale", care se implementeaza cu suportul financiar al PNUD Moldova.