Practici pozitive la nivel de tineret în Armenia



IMG_7427Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a desfășurat miercuri, 23 mai 2012, un atelier de discuții cu genericul : „Practici pozitive la nivel de tineret în Armenia”.

În cadrul atelierului, reprezentantul Consiliului Național al Tineretui din Armenia, Sergey Sanoyan, a vorbit despre experiența Armeniei în domeniul politicilor de tineret, în special despre practicile pozitive în Armenia: stimularea și susținerea angajării tinerilor specialiști în zonele rurale, asigurarea spațiului locativ pentru tineri, promovarea drepturilor omului, dar și relația dintre instituțiile de tineret și autoritățile locale/naționale.

La  atelier au participat mai mulți tineri, reprezentanți a ONGurilor din Moldova, care au acordat mai multe întrebări ce țin de emigrarea tinerilor specialiști din Armenia, reintegrarea acestora în societate, asigurarea locurilor de muncă dar și inițiative locale, de succes, în Armenia.

Evenimentul a fost organizat de către CNTM și s-a desfășurat în cadrul proiectului "Consolidarea cooperării în domeniul politicilor de tineret în regiunea Mării Negre", finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation și Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova.