TLDM a lansat Şcoala de Studii Europene



DSC_9612-2-e1336679262862Tineretul Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a lansat pe 10 mai, Şcoala de Studii Europene. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, deputatul George Mocanu a declarat că TLDM este interesat să imprime o vizibilitate sporită relaţiilor relansate cu Uniunea Europeană.

„A fi european nu înseamnă doar să aparţii geografic, istoric sau cultural Europei. A fi european înseamnă să fii pregătit pentru a înfrunta provocările importante, dar şi a acţiona pentru promovarea valorilor şi intereselor comune”, a spus George Mocanu.

Proiectul „Școala de Studii Europene” are drept scop informarea tinerilor asupra instituțiilor Uniunii Europene, procesului de integrare a Republicii Moldova în UE, dar și prezentarea oportunităților pe care spaţiul comunitar îl oferă tinerilor.

„Este esenţial ca tinerii să cunoască şi să facă diferenţa între instituţiile europene, cum ar fi Parlamentul European, Consiliul Europei, să înţeleagă ce înseamnă procesul de integrare în UE şi la ce etapă se află Republica Moldova în acest proces”, a spus la rândul său vicepreşedintele TLDM, Andrei Spînu.

Școala de Studii Europene se desfășoară în cadrul Programului "Agenda Europeană 2012" şi este o inițiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.