Să fim alături de bătrânii singuratici prin campania de Paşti „Masa Bucurei”!



Mitropolia Basarabiei prin intermediul „Diaconiei” organizează în perioada 26 martie - 14 aprilie campania de Paşti „Masa Bucuriei”. Scopul campaniei este ameliorarea situaţiei bătrânilor singuratici prin asigurarea alimentaţiei acestora. Acţiunea este la cea de-a treia ediţie şi promovează solidaritatea socială între generaţii.

În instituţiile de învăţământ vor fi realizate lecţii în formatul joc de rol, prin care elevii vor fi familiarizaţi cu problemele bătrânilor singuratici şi cu posibilităţile de susţinere a acestora. La final vor fi invitaţi să se implice în realizarea unei colecte alimentare, primind, în acest sens, o pungă promoţională cu mesajul campaniei.

În aceeaşi perioadă în reţelele de magazine Fourchette, Everest şi Fagur vor fi amenajate boxe speciale pentru donaţii, iar voluntarii îi vor îndemna pe cumpărători, ca în afară de produsele achiziţionate pentru familie, în preajma sărbătorilor de Paşti să cumpere şi un produs pentru un bătrân singuratic.

Igor Belei, directorul „Diaconiei”: „În 2011, la „Masa Bucuriei” au fost împreună 300 de tineri şi 90 de bătrâni singuratici. Cu eforturi mici, dar venite din inima fiecăruia, am reuşit să ducem Lumina Învierii în casele unde domnea sărăcia şi deznădejdea. Anul 2012 este declarat Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii. Prin campania „Masa Bucuriei” vor materializa această iniţiativă. Vom implica tinerii într-un proiect educativ care îi va apropia de problemele bătrânilor, tot ei vor fi cei care vor promova în magazine solidaritatea creştină. . ”Milostenia este fiica cea mai mare a iubirii creştine”, după cum spune părintele Sofian Boghiu, un ajutor mic în favoarea unui bătrân îi va transmite bucuria sărbătorilor de Paşti pe întregul an. Şi, astfel, cu mai mare împlinire sufletească vom putea răspunde la HRISTOS A ÎNVIAT! cu ADEVĂRAT A ÎNVIAT.”

Pungile cu produse alimentare vor fi repartizate bătrânilor singuratici prin intermediul preoţilor parohi şi a voluntarilor.

Acţiunea se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova şi al managerilor instituţiilor de învăţământ, precum şi cu susţinerea: Moldova 1, Radio Moldova, Fourchette, Everest, Shopping MallDova şi Fagur.

 

„Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română), care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001, în calitate de organizaţie non-profit. Organizaţia este membru al Federaţiei „Filantropia” şi al Alianţei ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei.

Persoană de contact:

Anna Zastavneţcaia

Responsabil de relaţii publice

Tel: (+373 22) 46 32 28, Str. Criuleni, Nr. 22

e-mail: office@diaconia.md

site: www.diaconia.md