JURNALISMUL DE INVESTIGATIE SI COMBATEREA CORUPTIEI



Un traning pentru jurnalistii din Balti a fost organizat vineri, 18 ianuarie. Genericul traningului a fost €žJurnalismul de investigatie si combaterea coruptiei", iar in calitate de formator a fost Cornelia Cozonac, presedinta Centrului de Investigatii Jurnalistice (CIN).

Jurnalistii au fost familiarizati cu principiile, tendintele si realizarile jurnalismului de investigatie in combaterea coruptiei, strategia de realizare a unei investigatii jurnalistice, etapele ei si dificultatile care pot aparea pe parcursul realizarii investigatiei. La trening, in cadrul discutiilor, au fost identificate potentiale subiecte de investigatie specifice municipiului Balti: coruptia in scoli, institutiile de invatamant de tip internat, primarie, politie.

Cornelia Cozonac (foto) a explicat ca cea buna si sigura metoda de obtinere a informatiei este atat intervievarea surselor, cat si solicitarea oficiala a informatiei de interes public. Documentarea minutioasa in realizarea anchetelor reportericesti este cea mai importanta, a mentionat Cozonac.

Trainingul s-a desfasurat sub egida Clubului de presa din Balti, care este administrat de Agentia DECA-press.

Sedintele CPB sunt sustinute de Fundatia Eurasia din sursele USAID, Guvernului Norvegiei si Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Internationala (Sida).

CPB a fost creat in 1999.