Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni lansează proiectul ”Moldova 2016”



Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni a organizat ieri , 15 decembrie 2011, la  Casa de cultură a studenților din București, conferința ”Democrație reală pentru Republica Moldova”.  Evenimentul a cuprins dezbateri la tema democrație reală pentru Republica Moldova, cât și lansarea proiectului „Moldova 2016”.

„Moldova 2016” reprezintă un proiect de informare și educare a cetățenilor privind posibilitatea de a-și alege președintele prin vot direct.  Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni își propune astfel să informeze cetatenii Republicii Moldova si sa faciliteze constientizarea nevoii reale  a alegerii unui președinte pentru Republica Moldova în timp cât mai scurt.

În cadrul proiectului  „Invităm președintele și viitorul președinte să fie principalul promotor al acestei campanii și facem apel ca orgoliile și superstițiile politicienilor de astăzi să nu constituie o barieră în democrația reală”, a declarat președintele asociației, Veaceslav Șaramet.                                                      

La conferință au participat Adrian Cioroianu, ex ministrul de afaceri externe al  României,  Gheorghe Cucoș, consulul Republicii Moldova la București, Mircea Popa, reprezentant al Fundației România-Rusia, Mihai Peptan, reprezentant  PSD diaspora, reprezentanți ai organizațiilor studențești de basarabeni din România, cât și alți experți în domeniu. Situația politică actuală din Republica Moldova, cât și impasul electoral, au fost subiectul unei dezbateri complexe.                                                 

Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni a fost înființată la inițiativa unor tineri din București cu scopul de a asigura și promova respectarea drepturilor și libertăților studenților și elevilor basarabeni din centrul universitar București.

Organizatori: Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni
Parteneri: Uniunea Națională a Studenților din România și Casa de Cultură a Studenților, București

Contact: Veaceslav Șaramet

Tel.: 0768.811.268

E-mail: aseb.bucuresti@gmail.com

Web:    www.aseb.ro, www. facebook.com/aseb.bucuresti