Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Conexiunea generaţiilor prin voluntariat




youth_logo_copy_copy_copy

Programul de schimb de tineret „Conexiunea generaţiilor prin voluntariat” va avea loc în Kobuleti, Georgia în perioada 10-17 decembrie 2011. Proiectul va reuni 40 de tineri  din opt ţări ale Uniunii Europene şi ţările vecine ale UE (Suedia, Georgia, Letonia, Turcia, Republica Moldova, Ucraina, Olanda şi Spania).

Tema proiectului este solidaritatea între generaţii şi modalităţile de îmbunătăţire a relaţiilor prin voluntariat. Obictivele  schimbului de tineret sunt de a promova acţiunile civice, stimularea unei mai bune înţelegeri şi  a solidarităţii între diverse generaţii, consolidarea parteneriatului între diferite organizaţii pe marginea subiectului comunicării şi activităţii de voluntariat, în cadrul programului „Youth in action”. Pe parcursul proiectului participanţii vor detecta problemele care apar în conexiunea dintre generaţii, şi identificarea unor posibile îmbunătăţiri în zonele cu probleme prin implicare voluntară.

Activităţile sunt bazate pe ateliere de lucru în grup, pe simularea unor organizaţii locarle care se ocupă cu persoanele în etate şi activităţile de voluntariat. De asemenea vor fi prezente şi dezbateri despre acest subiect. Diversele sarcini şi misiuni interactive vor duce la oferirea unui răspuns pentru întrebarea cum pot tinerii voluntari  să ajute generaţia în etate pentru o bătrîneţe mai uşoară. Totodată se va afla  cum poate generaţia tînără să consolideze relaţiile  de înţelegere şi solidaritate între  tineri şi adulţi.

 Participanţii din Republica Moldova speră să aibă un proces de socializare eficient cu participanţii acestui proiect. De asemena, ei speră să obţină sfaturi şi îndrumări de la semenii lor din alte ţări, referitoare la subiectul enunţat anterior. Cele învăţate acolo, vor ajuta ca relaţiile dintre tineri şi adulţi să fie mai calde, mai primitoare.

 Acest program este bine venit pentru a face schimb de culturi şi de experienţe între tinerii voluntari, dar şi pentru a afla mai multe lucruri interesante despre ţările de unde vin aceştia.

 Iuliana Mămăligă