Instruirea specialiștilor care lucrează cu familiile afectate de HIV



În perioada 2-4 noiembrie 2011, Liga persoanelor care trăiesc cu HIV din Republica Moldova a organizat trainingul: Asistența psiho-socială pentru copiii care trăiesc cu HIV și părinții lor. Scopul trainingului a fost asimilarea metodelor de susținere/suport familiilor afectate de HIV atunci cînd copiii HIV-pozitivi află despre statutul lor.

psite_copyÎn cadrul trainingului au participat 30 de asistenți sociali și psihologi care activează în cadrul organizațiilor membre ale Ligii (Credința, Respirația a doua, Biaz Gul, Triniti, Credința Nord, Copilărie pentru toți) și organizații partenere (CRPC, Miloserdie, Zdarovoe Budusee, Mamele pentru viață, Viață nouă) ce prestează servicii persoanelor care trăiesc cu HIV. În calitate de facilitatori ai trainingului au fost: Ștefan Gheorghiță (Director Centrul SIDA), Ioana Cușnir (Direcția municipală pentru Protecția drepturilor copiilor) și Silvia Colța (psiholog, Centrul de reabilitare a copiilor de vîrstă prematură). Moderatori ai trainingului au fost Tatiana Șcaruba (președintele organizației Copilărie pentru toți) și Galina Pravițchi (psiholog, organizația Credința).

În cadrul trainingului au fost abordate următoarele aspecte: etapele de descoperire a statutului, aflarea statutului de către copii, suportul acordat familiei după descoperirea statutului,  metode practice de lucru cu copii care trăiesc cu HIV care află despre statutul lor etc.

Trainingul dat a fost realizat în cadrul proiectului  “Reducerea Impactului Infecţiei HIV în Republica Moldova” finanţat de Fondul Global de Combatere SIDA, Tuberculozei şi Malariei, Runda 8. Recipient Principal – Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS), subrecipient Fundaţia Soros-Moldova.

Veronica Baractari

Coordonator PR și Advocacy

Liga Persoanelor care trăiesc cu HIV din Republica Moldova

Str. Ismail 23B

Tel.: (022) 548 838

Fax: (022) 27 61 07

e-mail: liga@ligaaids.md