Tinerii instruiți să administreze comunitatea mai eficient




ADR – Centru a desfășurat alte două traininguri în acest weekend, planificate în cadrul proiectului Consiliului Local al Tinerilor Orhei.

Scopul instruirilor este de a influența prin diverse metode calitatea vieții orașului Orhei, instruirea membrilor Consiliului Local al tinerilor Orhei va stimula și totodată va facilita luarea unor decizii calitative și legale. Totodată prin organizarea trainig-urilor oferim adolescenților posibilitate de a se întâlni, de a vorbi deschis, de a auzi opinii diferite, de a elabora inițiative pentru îmbunătățirea situației socio-culturale din propria localitate.

Participanții la instruiri au obținut cunoștințe și abilități în așa domenii ca: marketing electoral, liderism, etapele constituirii unei echipe, etica unei campanii electorale. În urma trainingurilor participanții au obținut abilități de elaborare și prezentare a unui discurs, practicarea lucrului în grup, rolurile și responsabilitățile fiecărui membru din echipa, inclusiv a liderului. Pe parcursul celor doua zile au fost consolidate și demonstrate asemenea calități cum sunt spiritul de inițiativă, creativitatea și ingeniozitatea. În cadrul tuturor activităților tinerii au dat dovadă de colaborare și cooperare eficientă deși sunt din diferite instituții de învățământ din Oraș. Toate acestea demonstrează că candidații Consiliului Locala al Tinerilor Orhei au conștientizat faptul că inițiativa și responsabilitatea pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă tinerii nu aparțin numai Administrației Publice Locale.

Dialogul între puterea și societatea civilă e posibil. Iar noi, fiind o organizație neguvernamentală, creăm premise pentru aceasta. Urmând postulatul biblic “Bate și ți se va deschide”, am contactat Administrația Publică Locală. În acest scop a fost elaborat un acord de parteneriat care urmează a fi semnat de către ADR – Centru și primăria Orașului Orhei. Scopul semnării este asigurarea durabilității Consiliului ce urmează a fi creat.

Din numele beneficiarilor și al echipei ADR – Centru, vrem să aducem mulțumiri și recunoștință trainerilor, Grigore Taran, Maria Vleju și Eugenia Ioxa. Care, la sigur, prin intermediul activităților desfășurate în cadrul trainingurilor au contribuit la dezvoltarea personală și profesională a fiecărui participant la training.

Trainigurile au fost interactive și dinamice, partea teoretica fiind îmbinată cu cea practică. Toate aplicațiile bazându-se pe situații concrete. Participanții s-au manifestat foarte flexibili și pozitivi, îndrăzneți și creativi, Ei au demonstrat că știu ce vor și înțeleg necesitatea creării unui Consiliu Local al Tinerilor pentru evoluția și dezvoltarea orașului. Rămânem optimiști și entuziaști de succesul Consiliului Local al Tinerilor Orhei până la următorul trainig, planificat pentru 29 octombrie 2011.


Posted: 2011-10-25 12:37:37

Initiative Democratice