CINCI JURNALISTI DE INVESTIGATIE AU DEVENIT CASTIGATORII CONCURSULUI PRIVIND REFLECTAREA CORUPTIEI



3661.jpgCinci jurnalisti de investigatie din R. Moldova au devenit castigatori ai concursului €žReflectarea fenomenului coruptiei in presa scrisa", organizat de Transparency International - Moldova. Premiul I a revenit Corneliei Cozonac de la Centrul de Investigatii Jurnalistice. Premiul II a fost luat de Alina Radu de la Ziarul de garda si Tudor Iascenco de la Cuvantul. Raisa Lozinschi de la Jurnal de Chisinau si Alina Turcanu de la Timpul au ocupat locul III. Valoarea premiilor a fost de 200, 150 si, respectiv, 100 USD.

La concurs au participat 14 jurnalisti de investigatie din R. Moldova, fiind prezentate cca 150 de articole. Lucrarile au fost apreciate de un juriu, in componenta caruia au intrat Vasile Botnaru, director la reprezentanta Europei Libere la Chisinau, Constantin Marin, Decanul facultatii de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, Tudor Popovici, judecator la Curtea Suprema de Justitie si Efim Obreja, reprezentat al Transparency International.

Criteriile de selectare a premiantilor au fost caracterul investigativ, intoleranta fata de coruptie, riscul de coruptie, abordarea etica etc.

Judecatorul Tudor Popovici, nu s-a aratat prea satisfacut de materiale jurnalistilor, spunand ca desi €ždiversitatea e mare", adica ca au fost abordate toate problemele si vizati toti - €žde la sef pana la opinca", materialele de investigatie ar mai trebui sa contina si invataminte pentru cei care citesc, astfel ca sa le creeze o atitudine insuportabila fata de fenomenul coruptiei, €žcare ne macina si ne mananca din interior".

€žProblema trebuie urmarita intr-atata, incat trebuie ciocaniti sa fie toti fara teama, dar profesionist", a mai mentionat Tudor Popovici, citat de Info-Prim Neo.

 

Info-Prim Neo