Liderul unei organizatiei non-guvernamentale din Balti este suspectat de trafic de influenta



Colaboratorii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei au retinut-o in flagrant, in momentul primirii mijloacelor financiare in valoare de 600 USD pe presedintele filialei Balti a organizatiei non-guvernamentale internationale "Pacifism fara frontiere" Irina Dereveanco, in varsta de 25 de ani, informeaza Agentia DECA-press.

Anterior, la Centru s-a adresat un cetatean, locuitor al municipiului Balti, care a declarat ca Dereveanco, sustinand ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Comisariatului Militar din mun. Chisinau, in scopul favorizarii eliberarii pe numele patimitului livretului militar, a estorcat de la ultimul suma in valoare de 600 USD.

In urma actiunilor operative in incinta filialei Balti a organizatiei "Pacifism fara frontiere" persoana banuita a fost retinuta. In cadrul investigatiilor a fost stabilita schema actiunilor ilegale utilizata de catre Irina Dereveanco, care estorca bani de la cetateni pentru inregistrarea lor in calitate de membri ai organizatiei non-guvernamentale internationale "Pacifism fara frontiere" cu ulterioara eliberarea neligitima a livretelor serviciului de alternativa.

Pe parcursul anilor 2006-2007, in scopul eschivarii de la satisfacerea serviciului militar in termen, au fost inscrisi ca membrii ai organizatiei "Pacifism fara frontiere" cca. 660 de tineri, anul nasterii 1987-1988, care oficial au achitat taxa de inregistrare in valoare de 350 lei. Investigatiile pe acest caz continue, insa deja au fost stabilite 4 persoane care au achitat sume in valoare de 550-600 dolari SUA pentru inscrierea fictiva in organizatia mentionata si primirea livretelor de serviciu de alternativa.

Pe cazul dat a fost initiata procedura de urmarire penala "Trafic de influenta". Colaboratorii Centrului continue investigatiile pentru stabilirea tuturor circumstantelor activitatii ilegale ale banuitei Irina Dereveanco.

 

[DECA-press]