Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 2969

Centrul de Justiţie Comunitară Orhei se implică în prevenirea delincvenţei juvenile



Vineri, 24 aprilie Centrul de Justiţie Comunitară din Orhei  a organizat în cadrul taberei de odihnă "MiorIţa" starturi vesele pentru copii. La concursuri au participat atît copiii incluţi în proiectul "Spune nu delincvenţei! Prevenire din start" din cadrul a 5 şcoli din or. Orhei, cît şi copiiii din comunităţile din r-nul Orhei.

Prin participarea copiilor la activităţile sportive CJC Orhei şi-a propus integrarea copiilor cu devieri de comportament în grupul de semeni, precum şi dezvoltarea capacităţilor de organizare, socializare, stimularea interesului şi a responsabilităţii.

Activităţile au fost organizate de către Dna. Cărăbuş Maria, antrenor sportiv şi voluntarii Centrului care au susţinut o atmosferă veselă şi prietenoasă. Copiii participanţi au primit în dar tricouri cu insigna Centrului de Justiţie Comunitară Orhei cu care au fost îmbrăcaţi în timpul competiţiilor sportive, deasemenea fiind premiaţi cu mape.

Centrul de Justiţie Comunitară Orhei este o organizaţie neguvernamentală a cărui misiume este de a contribui la respectarea drepturilor omului prin colaborarea cu societatea civilă, participare publică activă şi susţinerea iniţiativelor comunitare.

La moment CJC Orhei implementează la nivelul or. Orhei  proiectul "Spune nu delincvenţei! Prevenire din start" în scopul prevenirii delincvenţei juvenile prin responsabilizarea şi implicarea actorilor comunitari. Proiectul este realizat cu suportul financiar al ICCO şi Institutul de Reforme Pemale.