Femeile vor lansa campanii de advocacy comunitare pentru protecția mediului ambiant




La 17 iunie curent, echipa Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă (CNDD) a realizat trainingul Advocacy și lobby pentru protecția mediului ambiant, acesta fiind  parte componentă a proiectului „Creșterea influenței decizionale a femeilor din perspectivă ecologică”, implementat de CNDD prin Programul de Granturi pentru Democrație al Ambasadei SUA în Moldova.

La instruire au participat echipe comunitare constituite din femei lidere din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia și comuna Opaci, raionul Căușeni, care doresc să promoveze schimbarea pentru îmbunătățirea calității vieții. În cadrul trainingului, participantele au aflat informație generală despre starea mediului ambiant în Moldova și în lume; concepte cheie utilizate în cadrul campaniilor de advocacy; abilități de bază pentru relaționarea cu factorii de decizie; precum și necesitatea formării de coaliții.

Ulterior, femeile beneficiare vor realiza acțiuni cu menire ecologică, orientate să contribuie la sensibilizarea și mobilizarea membrilor comunității pentru salubrizarea permanentă a localității. De asemenea, credem că acestea vor crește autoritatea și credibilitatea femeilor respective în comunitățile lor de origine.

Participantele se vor reuni la sesiunea de evaluare, după ce vor realiza în teritoriu sarcina practică, care constă în aplicarea subiectelor cheie discutate în cadrul trainingului și anume: identificarea problemei/lor comunitare; aducerea problemei în atenția țintei principale și a factorilor interesați; utilizarea celor mai folosite tactici în campaniile de advocacy; elaborarea proiectului unei campanii de advocacy în vederea soluționării problemelor eco-sanitare din propria comunitate.

 

1 2 3 4 5 6

 


Posted: 2011-06-23 13:08:56

Initiative Democratice