SOCIETATEA CIVILA VA ELABORA RAPORTUL ALTERNATIV PRIVIND IMPLEMENTAREA CONVENTIEI ONU



Alianta ONG-urilor active in domeniul Protectiei Sociale a Copilului si Familiei (APSCF) va elabora Raportul alternativ privind implementarea Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului in Moldova.

Marti, intr-o conferinta de presa la Agentia INFOTAG, Mariana Ianacheivici, directorul APSCF, a spus ca alianta a primit invitatia de la Comitetul ONU pentru drepturile copilului de a realiza acest raport alternativ. "In octombrie, 2007, Guvernul Moldovei a prezentat un raport privind implementarea conventiei. Noi nu dorim sa criticam Guvernul, ci sa reflectam in documentul nostru, eventual, unele aspecte care acolo lipsesc, sa elaboram niste sugestii care ar putea ajuta autoritatile sa planifice mai bine activitatile in domeniul protectiei copilului si a familiei. Raportul va fi elaborat in baza mai multor intruniri, care vor avea loc la Chisinau si in alte localitati ale tarii. In premiera, vom consulta opinia copiilor vizavi de cum sunt respectate drepturile lor, dar si vom dezbate public situatia copiilor din Moldova si eforturile care se depun pentru implementarea Conventiei", a mentionat Ianacheivici.

INFOTAG precizeaza: APSCF intruneste 103 ONG-uri nationale si locale si a fost constituita in 2002. Scopul aliantei este de a spori participarea actorilor sociali la dezvoltarea si promovarea politicilor si practicilor sociale axate pe copil si familie. Conventia ONU cu privire la Drepturile Copilului a fost adoptata la 20 noiembrie, 1989. Moldova a aderat la ea in decembrie 1990.

Sursa: Infotag

 

��