UN SEMINAR TEORETICO-PRACTIC LA TEMA JURNALISMULUI CIVIC



In perioada 15-16 noiembrie a.c., Asociatia Presei Independente (API) a organizat la Chisinau seminarul teoretico-practic
"Jurnalismul civic", la care au participat 11 reporteri din mass-media nationale si locale.

In prima zi, participantii au aflat de la trainerii Igor Guzun (lector superior la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, USM) si Antonita Fonari (director executiv al Centrului de Resurse €žTineri si Liberi", fost presedinte al Retelei de ONG-uri din Domeniul Social) care sunt elementele definitorii ale jurnalismului civic, au analizat articole din presa nationala pentru a identifica prezenta/lipsa elementelor de jurnalism civic, au invatat cum pot €žvinde" un articol despre oameni si responsabilitate sociala etc.

A doua zi, jurnalistii s-au deplasat in satul Bacioi, municipiul Chisinau, pentru a studia la fata locului experienta unor cetateni in solutionarea problemelor comunitare. Participantii au vizitat Centrul comunitar €žVIS" din localitate si s-au intalnit cu reprezentantii unui grup de initiativa care cu forte proprii au instalat apeductul intr-o mahala si editeaza publicatia €žZiarul de Bacioi".

Seminarul s-a desfasurat in cadrul unui proiect, finantat de Ambasada SUA in R. Moldova. In cadrul aceluiasi proiect, API editeaza pagina de educatie civica si electorala €žActiv" care este publicata de 14 ziare locale si nationale, membre ale Asociatiei.

 

Sursa: DemocracyGrantsMoldova@yahoogroups.com