CENTRUL "CONTACT" A ORGANIZAT UN ATELIER DE LUCRU PENTRU ONG-URILE RECIPIENTE



Tinind cont de doleantele si opiniile critice expuse la conferinta de evaluare din luna martie a anului trecut, Centrul "CONTACT" a organizat un atelier de lucru pentru organizatiile recipiente cu tema "Administrarea stagiarilor". Atelierul s-a desfasurat pe 3 mai 2007, la Institutul Muncii. In calitate de formator a fost Serghei Neicovcen, iar de facilitator - Daria Mandziuc.

Scopul atelierului a fost de a instrui membrii organizatiilor recipiente privind regulile de gazduire a stagiarului, elaborarea mecanismelor si a conceptiei de desfasurare a stagiaturii, cu editarea ulterioara a unui ghid in acest sens.

Atelierul a fost deschis de coordonatorul proiectului, Daria Mandziuc, care a prezentat o informatie scurta despre proiect, regulamentul de lucru in cadrul atelierului si limbile de lucru - rom�na si rusa. Lucrul atelierului a constat, in special, in sesiuni de lucru in grupuri, in cadrul carora participantii au elaborat mecanismele de informare a stagiarilor despre organizatiile recipiente, mecanismele de selectare a stagiarilor, elaborarea planului stagiaturii, implicarea stagiarului in activitatile organizatiei, posibilitati de evitare a situatiilor neplacute.

Liubov Nemcinova, presedintele SIDO-SRM, a pregatit un raport scurt despre particularitatile stagiaturii in cadrul organizatiei pe care dumneaei o reprezinta. Raportul se bazeaza pe experienta de trei ani a SIDO-SRM in domeniul gazduirii stagiarilor.

Nota: Proiectul "Participarea ONG-urilor din regiunea transnistreana la viata asociativa din Republica Moldova" este implementat de Centrul National de Asistenta si Informare a ONG-urilor din Moldova "CONTACT" cu sustinerea financiara a Fundatiei "Soros-Moldova".

Pentru informatii suplimentare:

Daria Mandziuc, coordonator de proiect

Tel/fax: (022) 23-39-47, 23-39-48

e-mail: dariam@contact.md

Centrul National de Asistenta si Informare a ONG-urilor din Republica Moldova "CONTACT"