CONFERINTA PRIVIND COOPERAREA TRANSFRONTALIERA LA NIVELUL SOCIETATII CIVILE



Pro-EuropaPe data de 26 octombrie 2007 a avut loc conferinta "Consolidarea cooperarii transfrontaliere la nivelul societatii civile in cadrul Euroregiunii "Dunarea de Jos" organizata de Centrul Pro-Europa Cahul. Un cuvint de salut le-a adresat participantilor dl Nicolae Seremet, vicepresedintele raionului Cahul care a mentionat importanta subiectelor discutate pentru ca sectorul neguvernamental sa-si consolideze fortele, devenind un sprijin real pentru administratia publica locala in promovarea valorilor europene si obtinerea mai multor rezultate frumoase cu colegii din Romania si Ucraina.

La activitate au fost prezenti, Lucia Candu - reprezentantul Fundatiei Eurasia Moldova, cu suportul careia s-a desfasurat activitatea, reprezentantii societatii civile din raionul Cahul si Cantemir cit si din judetul Galati (Romania).

La conferinta au fost abordate subiecte legate de realizarile acestui sector in cadrul Euroregiunii "Dunarea de Jos" si care sunt perspectivele de colaborare pe diverse domenii. Politica Europeana de Vecinatate si Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat au fost de asemenea subiecte de interes pentru participanti, prezentate de expertii de la Asociatia de Instruire si Informare Europeana din Moldova, deoarece anume Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat stabileste mecanismele si prioritatile de sustinere inclusiv a societatii civile din partea Uniunii Europene pe perioada 2007-2013. Consideram ca pozitia strategica a raionului Cahul pentru Republica Moldova dar si in cadrul Euroregiunii "Dunarea de Jos" ar trebui sa constituie un cadru favorabil pentru consolidarea eforturilor atit a administratiei publice cit si a sectorului asociativ pentru promovarea unor proiecte comune pe plan regional cu impact socio-economic pe termen lung.

Sursa: Centrul Pro-Europa