Hyde Park cere explicaţii de la primărie



 Câţiva membri ai organizaţiei neguvernamentale Hyde Park, au protestat luni, 14 martie, în faţa Primăriei Chişinău pentru a cere persoanelor responsabile să dea explicaţii populaţiei despre sistarea protestelor din data de 11 martie, data vizitei oficiale a vicepreşedintelui SUA, Joe Biden. Ei se referă la interzicerea acţiunii de protest desfăşurată de familia Pînzaru şi demolarea cortului amenajat de membrii acesteia în faţa guvernului, transmite Info-Prim Neo.

„Considerăm că se încalcă Legislaţia. Atât legislaţia internă, cât şi cea internaţională spune că dreptul la acţiune publică, dreptul la întruniri publice, dreptul la exprimare nu se negociază. Dacă vin oaspeţi în ţara noastră, nu trebuie sistate miting-urile”, a declarat Ghenadie Brega, reprezentat al Asociaţiei Hyde Park.

Membrii asociaţiei afirmă că familiei Pînzaru care picheta guvernul de opt luni li s-a interzis protestul legal şi paşnic şi li s-a demolat cortul amenajat în faţa guvernului în data de 11 martie, ziua în care vicepreşedintele SUA a fost la Chişinău.

Reprezentanţii Organizaţiei Hyde Park cer ca pe viitor să nu se mai interzică acţiunile publice, indiferent de vizitele efectuate la Chişinău.

În ziua vizitei vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, în Chişinău au fost sistate sau amânate mai multe acţiuni publice.

 

http://info-prim.md