Tineri până la 35 de ani



Consiliul Naţional al Tineretului din Republica Moldova (CNTM) propune modificarea limitei de vârstă a persoanei considerată a fi tânără, de la 16-30 de ani – la 14-35 de ani. 

Eduard Mihalaş, membru de Birou CNTM, a declarat pentru Info-Prim Neo că prin aprobarea acestui proiect de lege Republica Moldova nu doar că se va conforma rigorilor europene, dar va oferi mai multe facilităţi pentru tineri, mai multe oportunităţi de implicare în structuri cum sunt consiliile locale de tineret sau centrele de resurse pentru tineri. 

„Integrarea tinerilor durează până la 27-28 de ani. Însă, pentru a porni afaceri mai durează ceva timp. Considerăm oportun de a modifica vârsta persoanelor definite tinere până la 35 ani, pentru ca şi aceste persoane să poată beneficia de anumite facilităţi oferite de stat pentru tineri, cum ar fi obţinerea creditelor preferenţiale şi a granturilor”, a menţionat Eduard Mihalaş. 

Potrivit lui Eduard Mihalaş, modificarea Legii cu privire la tineret ar putea fi supusă votului deja în acest an. Discuţii pe marginea documentului au fost purtate cu toate ministerele de ramură şi, în linii generale, propunerile au fost acceptate. 

Legea în vigoare cu privire la tineret este în vigoare din 1999.

Sursa: Info-Prim Neo