Liceenii despre intrumentele New Media



Prin proiectul “New Media în liceul tău”, organizatia MediaPoint si-a luat o misiune destul de grea dar totodată interesantă – să scoată tot ce-i util din internet şi să-l exploareze la maxim. O întrebare pe care o punem mereu liceenilor: consideraţi timpul petrecut pe internet inutil? Majoritatea răspund cu un DA mare dar totodată continue consumul acestei “inutilităţi”. Şi dacă tot dispunem de ceva timp liber de ce să nu-l folosim pentru un plus de valoare al personalităţii noastre.

În această sîmbătă echipa MediaPoint a fost primită călduros în liceul Gaudeamus din Chişinău, elevii fiind destul de iniţiaţi în domeniul New Media, lucru care ne-a impresionat. Prin reţelele de socializare predomină Odnoklassniki urmat de Facebook, prin poştele electronice, Yahoo şi Mail.ru (pentru că se scrie mai scurt, a glumit un participant). Doi din participanţi chiar şi-au creat bloguri, dar au renunţat peste o lună, deci problema bloggingului nu constă nici pe departe în crarea blogului dar în întreţinerea acestuia. Probabil ne veţi întreba la ce bun mai vorbim despre internet dacă avem o programă scolară de la care tinerii şi aşa deviază. Fenomenul New Media ne-a cuprins pe toţi, de aceea trebuie să profităm la maxim de el.

Am avut şi o mică discuţie cu doamna directoare a liceului, care ne-a întrebat dacă considerăm util Pascalul, astfel încît în ultimul timp se duc discuţii intense la acest subiect. Trainerii din MediaPoint a explicat că în informatică s-a trecut demult la intrumente prin care vezi totul în timp real, web.1, web.2 şi multe altele.
Puţeţi vedea un live-text de la eveniment în articolul lui Radu Lisiţa, precum şi o galerie foto.

 

www.andreifornea.com