A FOST LANSAT IN PREMIERA UN RAPORT DE MONITORIZARE A LEGII PRIVIND ACCESUL LA INFORMATIE



Centrul "Acces-info" din Chisinau, a prezentat azi, in capitala, Raportul de monitorizare "Aplicarea Legii privind accesul la informatie". Este un studiu lansat in premiera de aceasta asociatie, informeaza Agentia Monitor Media.

Potrivit presedintelui "Acces-info", Vasile Spinei, monitorizarea a decurs in trei etape. In cadrul primei etape au fost supuse unei testari elementare autoritatile la aplicarea Legii privind accesul la informatie. Pe adresa a 1141 autoritati si institutii publice centrale, raionale, regionale si locale au fost expediate cate o singura cerere din partea organizatiilor nonguvernamentale, toate avand acelasi continut. In cadrul celei de-a doua etape au foste testate complex 46 de autoritati si institutii publice centrale. In total, au fost expediate 552 de cereri de solicitare a informatiei, incluzand 1048 intrebari, a mai spus Vasile Spinei.

Raportul contine si chestionarea si intervievarea reprezentantilor autoritatilor si institutiilor publice, organizatiilor nonguvernamentale si mass-media.

Legea privind accesul la informatie a fost adoptata la 11 mai 2000.

Raportul "Aplicarea Legii privind accesul la informatie" a fost efectuat cu sprijinul Fundatiei Soros-Moldova si Open Society Institute (Budapesta).

Centrul de Promovare a Libertatii de Exprimare si a Accesului La Informatie "Acces-info" activeaza din 21 august 2000.

 

AGENTIA DE MONITORIZARE A PRESEI "MONITOR MEDIA"