API A LANSAT UN APEL DE SOLIDARIZARE CATRE TOTI JURNALISTII DIN MOLDOVA



Asociatiei Presei Independente (API) lanseaza un apel catre toti jurnalistii sa se solidarizare in scopul eliminarii totale a barierelor in calea ralierii R. Moldova la standardele europene privind libertatea presei si libertatea de exprimare, pentru garantarea unor conditii egale tuturor exponentilor mass-media.

Cadrul legislativ in vigoare nu este stimulator pentru dezvoltarea presei, iar puterea politica si administrativa doreste sa-si mentina controlul asupra mass-media si continua sa intreprinda actiuni de natura sa descurajeze presa independenta, se mentioneaza in apelul API.

Reprezentantii organizatiei semnaleaza incercarile de imixtiune in politica editoriala, cum ar fi impedimentele in accesul la informatia de interes public, hartuirea in procese judiciare nejustificate, concurenta neloiala din partea presei sustinute direct sau indirect de catre stat.

API marcheaza la 29 septembrie zece ani de la fondare. Principalu l obiectiv statutar al asociatiei il constituie sustinerea presei libere, pluraliste si neangajate politic. Actualmente 22 de institutii media, inclusiv ziare nationale si locale, agentii de presa si jurnalisti liber profesionisti sunt membri ai organizatiei si beneficiaza de asistenta in dezvoltarea si cresterea viabilitatii lor pe piata media.

Sursa: Info-Prim Neo