Jurnalistii transnistreni însusesc principiile jurnalismului de calitate in mass-media din Chisinau



Cinci jurnalişti din regiunea transnistreană au participat în perioada 4 octombrie-26 noiembrie 2010 la un program de stagii organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Stagiarii au avut posibilitatea să lucreze câte două săptămâni alături de colegii lor din redacţiile publicaţiilor Ziarului de Gardă şi Кишиневский Обозреватель, a portalului informaţional www.enews.md şi a postului de televiziune TV 7.

Oxana Cruc, reporter la postul de Radio „Jelannoe” din Râbniţa, a menţionat că a avut o posibilitate unică de a lucra timp de 2 săptămâni alături de ştiriştii de la TV 7. „Am reuşit să fac primii paşi în televiziune alături de profesionişti, am încercat să scriu şi să redactez ştiri de televiziune. A fost foarte interesant să urmăresc şi să învăţ tehnicile utilizate de reporteri şi moderatori în timpul emisiei în direct”, a spus Oxana Cruc.

Boris Akimov, directorul executiv al ONG-ului „Vindicator” din Tiraspol, a remarcat că stagiul realizat în redacţia portalului enews.md i-a dat posibilitatea să reflecte diverse evenimente: sociale, culturale, de divertisment. „Am sesizat diferenţa dintre jurnalismul clasic şi cel on-line, astfel am învăţat să scriu şi să ajustez ştirile, reportajele şi interviurile pentru presa on-line”, a explicat Boris Akimov.

Cea de-a doua etapă a programului de stagii va avea loc în perioada decembrie 2010-ianuarie 2011.

Programul de stagii este organizat de CJI în cadrul proiectului „Fortificarea competenţelor profesionale ale mass-media transnistrene de a mediatiza subiecte social-economice”, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.