GUVERNUL SUSTINE INITIATIVA COALITIEI NEDISCRIMINARE!



Prim-ministrul, V. Tarlev saluta si sustine initiativa Coalitiei nediscriminare de promovarea a unui cadrul legislativ nediscriminatoriu in Republica Moldova. Aceasta opinie a fost exprimata la 18 septembrie curent, in cadrul unei intrevederi comune a Primului Ministru Vasile Tarlev si Coalitia organizatiilor civice pentru prevenirea si combaterea discriminarii in RM.

Coalitia nediscriminare a mentionat necesitatea unui cadrul legislativ pentru prevenirea si combaterea discriminarii in Republica Moldova si disponibilitatea acesteia de a sustine eforturile Guvernului in acest sens, conform angajamentelor Planului de Actiuni Republica Moldova - Uniunea Europeana.

In urma discutiilor s-a convenit asupra crearii unui grup de lucru compus din reprezentanti ai Ministerelor si reprezentanti ai Coalitiei nediscriminare, grup care va analiza situatia in domeniu si va elabora cadrul normativ si mecanismul de implementare al acestuia. In perspectiva, grupul ar putea activa in vederea sensibilizarii populatiei, instruirii functionarilor publici, ulterior in colaborarea cu mass-media in reflectarea corecta a fenomenului de discriminare.

Coalitia nediscriminare este o initiativa a asociatiilor obstesti active in domeniul protectiei si promovarii drepturilor omului, printre care fac parte: Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM), Centrul Gender DocM, Centrul National al Romilor din Moldova, Liga pentru Apararea Drepturilor Omului din Moldova (LADOM), Centrul de Resurse al Organizatiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Republica Moldova (CreDO), Asociatia obsteasca "Demo-Lex", Asociatia pentru Promovarea Clinicilor Juridice (APCJM), Societatea Independenta pentru Educatie si Drepturile Omului (SIEDO), etc.

Sursa: Coalitia Antidiscriminare