NU sărăciei, NU marginalizării, NU excluziunii sociale, NU abuzului şi DA demnităţii!



Anul 2010 este declarat anul european de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale, iar ziua de 17 octombrie a fost declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite „Ziua Internaţională de eradicare a sărăciei”.

În contextul dat, MRC Caritas Moldova are angajamentul de a combate sărăcia, de a lupta pentru organizarea sistemelor sociale şi economice care ar contribui la integrarea oamenilor în societate într-o manieră mai eficientă şi mai profundă, dar şi de a promova drepturile persoanelor fără adăpost.

În această zi, trebuie să le oferim un minut din timpul nostru şi să nu trecem cu indiferenţă pe lângă ei. Nu este un motiv de sărbătoare, este un motiv să fim alături de oamenii ai străzii pentru a-i ajuta să supravieţuiască.

Astfel astăzi,  17 octombrie 2010 la orele 19.00, în scuarul parcului Ştefan cel Mare va avea loc un flash mob cu  genericul „Stop sărăcie! Start Demnitate!” La acest eveniment vor participa persoane fără adăpost care vor ţine câte o lumânare în mână pentru pomenirea confraţilor lor care au decedat în stradă.

Sunt invitaţi toţi cei care vor să spună: NU sărăciei, NU marginalizării, NU excluziunii sociale, NU abuzului şi DA demnităţii!