Primii 500 lei donaţi de un agent economic Fondului pentru Tineri Ialoveni



Primele roade ale celor peste 250 scrisori de sponsorizare expediate la începutul lunii octombrie la agenţi economici din oraşul Chişinău nu întîrzie să apară. La 7 octombrie, firma de construcţii Recoscivil SRL (www.reconscivil.com) condusă de Domnul Sufrai Valeriu, a transferat pe contul Fondului pentru tineri Ialoveni cei 500 lei solicitaţi prin intermediul scrisorii de sponsorizare.

Acest lucru cred că ne spune multe, în primul rînd că există agenţi economici care sînt dispuşi să doneze bani pentru a susţine iniţiativele tinerilor. Gestul administraţiei firmei Reconscivil SRL ne-a fortificat încrederea şi ne-a confirmat că activitatea pe care o desfăşoară membrii echipei Fondului pentru tineri Ialoveni poate contribui la încurajarea comportamentului filantropic în rîndul actorilor sociali din ţara noastră, pentru mobilizarea şi distribuirea de resurse necesare finanţării iniţiativelor şi proiectelor tinerilor.

Banii colectaţi vor fi utilizaţi pentru a implementa proiectele înanitate de către tinerii din localităţile raionului Ialoveni în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri, runda I desfăşurată în septembrie anul curent, rundă la care am primit solicitări de finanţare a 18 proiecte de la grupuri de iniţiativă ale tinerilor din 10 comunităţi ale raionului Ialoveni. Suma totală solicitată de către tineri la această rundă este de circa 160 mii lei.

Fondul pentru Tineri Ialoveni este un program administrat de Asociaţia „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni, susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei (DANIDA) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia, în cooperare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.