Demers: Secții de vot pentru toți cetățenii Republicii Moldova



Către

Guvernul Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

alt

Asociația Tinerilor Basarabeni consideră importantă respectarea drepturilor fundamentale ale fiecărui cetățean al Republicii Moldova. Apreciem eforturile CEC și a Guvernului de a asigura dreptul la vot al cetățenilor moldoveni aflați în România prin deschiderea a 6 secții de vot pe teritoriul acestui stat membru al Uniunii Europene pentru referendumul din 5 septembrie 2010.

Avînd în vedere faptul că urmează alegerile parlamentare anticipate, considerăm necesară deschiderea unui număr mai mare de secții de vot pe teritoriul României, în toate centrele universitare în care există numărul necesar de persoane pentru face acest lucru, conform legislației electorale. Menționăm că la referendumul din 5 septembrie 2010, asociațiile și organizațiile de basarabeni din România au avut observatori și membri în birourile electorale iar procesul s-a desfășurat fără nici o abatere.

 ”România oferă anual Republicii Moldova mii de burse, iar din datele disponibile Asociației Tinerilor Basarabeni doar în scop de studii se află peste 12.000 de elevi și studenți distribuiți în marile orașe. La aceștia se adauga și alte zeci de mii de persoane care au dublă cetățenie ce s-au stabilit cu traiul în această țară. Soarta Republicii Moldova trebuie hotărâtă de toți băștinașii ei, oriunde s-ar afla în lume, fără nici o discriminare”, Dan Caranfil, masterand, Asociația Tinerilor Basarabeni - Iași

www.tineribasarabeni.com