ONG-URILE VOR INVATA SA ACUMULEZE FONDURI LA NIVEL LOCAL



Reprezentanti din 60 de organizatii neguvernamentale (ONG) din R.Moldova vor fi invatati cum sa acumuleze surse financiare la nivel local in cadrul Programului de instruire "Diversificarea surselor de finantare a organizatiilor necomerciale", pe care Proiectul PNUD "Dezvoltarea durabilitatii financiare a organizatiilor societatii civile in R.Moldova" il realizeaza in parteneriat cu Ministerul Justitiei.

Vlad Melnic, managerul proiectului, a declarat pentru Agentia INFOTAG ca seminarele se vor desfasura in lunile octombrie-noiembrie, iar proiectul are ca scop dezvoltarea capacitatilor institutionale ale ONG-urilor si crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea durabila financiara a acestora. "Studiul privind dezvoltarea organizatiilor neguvernamentale din R. Moldova", realizat in cadrul Proiectului PNUD, arata ca circa 45% din ONG-uri sint dependente de donatorii externi. "Prin urmare, abilitatile ONG-urilor in domeniul planificarii financiare strategice si al finantarii activitatilor de baza fara ajutorul donatorilor externi trebuie dezvoltate", a spus Melnic.

Programul cursului de instruire va fi realizat de o echipa de formatori nationali, pe care ii vor pregati experti internationali din organizatiile Resource Alliance (Marea Britanie), NESsT (Ungaria) si Czech Fundraising Centre (Cehia).

Sursa: Infotag