Centrul Tânărului Jurnalist va organiza pentru 25 de tineri o şcoală de vară cu genericul „Noua media sau noua societate”



25 de tineri jurnalişti vor participa în perioada 9 august – 13 august la o şcoală de vară „Noua media sau noua societate”, eveniment organizat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova. 


„Ne dorim ca prin intermediul acestei şcoli să educăm o altă generaţie de jurnalişti, mai corecţi, care nu vor face partizanat politic şi vor încerca să fie cât mai obiectivi, nefiind influenţaţi de anumite doctrine”, a declarat pentru Info-Prim Neo Natalia Mogâldea, coordonator de proiect. 

Tinerii jurnalişti vor învăţa principiile de scriere şi redactare a materialelor cu caracter social, politic, dar şi a sondajelor de opinie, în baza principiilor de etică profesională şi transparenţă, fiind instruiţi de profesori cu experienţă. Printre aceştia se regăsesc Ion Bunduchi, directorul Asociaţiei Presei Electronice, Doru Petruţi, directorul IMAS, fotojurnalistul Nicolae Pojoga. 

„Cei 25 de tineri jurnalişti au fost selectaţi din 40 de dosare depuse pe baza CV-ului, dar şi a unui eseu la tema „Care sunt provocările mass media la etapa actuală” a menţionat Natalia Mogâldea. 

Jurnaliştii sunt membrii ai echipelor redacţionale atât ale ziarelor şcolare raionale, tinerii jurnalişti de la organizaţii de PR şi comunicare, dar şi studenţi activi ai facultăţilor de jurnalism din ţară, care colaborează cu diverse instituţii media. 

„La sfârşitul şcolii de vară ne propunem să organizăm o discuţie pentru a înţelege nu doar în ce măsură le-a fost utilă această participare, dar şi în ce măsură vor fi aceştia capabili să transmită colegilor de breaslă informaţia acumulată”, a adăugat coordonatorul de proiect. 

Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova a fost fondat la 25 septembrie 2002 de către un grup de 11 tineri jurnalişti cu sprijinul Centrului Independent de Jurnalism şi al Reprezentantei UNICEF în Moldova.

Info-Prim