Terapia prin lectură



Începând cu 05 august 2010, Fundaţia Filantropică Medico – Socială „Angelus Moldova” împreună cu Biblioteca municipală „Onisifor Ghibu” şi IMSP „Institutul Oncologic” organizează un program cultural - terapia prin lectură pentru copii în cadrul secţiilor de copii ale Institutului Oncologic. Bibliotecarii vor veni la copii pentru a le citi poveşti, pentru a le povesti ori să-i ajute la literatura română şi universală. Fundaţia „Angelus Moldova” va instrui special şi consulta psiho-emoţional persoanele care vor merge la copiii internaţi în spital.

Scopul acestui proiect comun este de a susţine manifestările culturale pentru toate categoriile de oameni, inclusiv şi cei care au acces limitat la bibliotecile publice. Acţiunea constă în organizarea o data pe săptămînă, în fiecare joi, a 2 ore de lectură publică pentru copii internaţi în secţiile de Oncopediatrie şi Hematologie.

De asemenea, pe viitor se vor organiza întîlniri interactive cu autorii de carte.

Aducem mulţumiri bibiliotecii municipale pentru susţinerea iniţiativei de a organiza astfel de evenimente şi Institutului Oncologic pentru receptivitatea de care a dat dovadă.

 

Irina Draguţanu,

PR & Events Manager

FFMS “Angelus Moldova”

Tel.224850