Grupul Local de Tineri din Ungheni continuă campania de colectare de fonduri!



Chiar dacă sezonul estival e în plină forţă membrii Grupului Lolal de Tineri (GLT) creat în cadrul Proiectului „Fondul pentru Tineri din Ungheni” face voluntariat  de nota zece. În perioada 28 – 30 iulie 2010 ei au organizat cîte un spectacol de zile mari în grădiniţele: „Tereza Sobolevschi”, „Andrieş” şi „Steluţa”,  activitate care se înscrie în şirul de evenimente desfăşurate în această vară în scopul  colectării de fonduri pentru copiii şi tinerii cu nevoi speciale din oraşul şi raionul Ungheni.  Astfel, trei sute de copii din aceste instituţii preşcolare au avut parte de o zi a zâmbetelor oferită de membrii GLT  şi copiii din trupa de teatru a Centrului Raional de Creaţie a Copiilor care învaţă la Liceul Teoretic Gaudeamus din Petreşti.

La spectacole picii s-au delectat cu momente din poveştile lor preferate Gogoaşa, Căsuţa iepuraşului şi Foişorul din pădure, apoi s-au distrat de minune împreună cu Zâmbilici – clovnul. Membrele  GLT Ana – Maria Eloi şi Mihaela Cerempei  au animat copiii cu energizante şi jocuri distractive,  duetul Olivia Sanduleac şi Mihai Vătavu, respectiv voluntară şi membru al GLT, au invitat publicul să fredoneze cântecul „Ghiţă” din repertoriul arhicunoscutei  Cleopatra Stratan, iar la sfârşitul spectacolului micuţii s-au prins cu drag în dansul pinguinilor.

Desfăşurarea cu succes a acestor spectacole a fost posibilă şi graţie partenerilor Fundaţiei Comunitare Ungheni cărora le exprimăm sincere mulţumiri pentru colaborare şi sprijin în desfăşurarea acestui eveniment: dlor Elena Grosu, Angelea Ciornea  şi Raisa Franchevici de laCentrul Raional de Creaţie a Copiilor, dlui Ion Harea, preşedinte al raionului Ungheni în numele Consiliului Raional Ungheni, dlui Mark Zweig  şi angajaţilor Cafe – Prim SRL, dnelor  directore ale grădiniţelor gazde Claudia Sîrbu, Maria Luca şi Lucia Gavriliuc. La cele trei spectacole din  biletele văîndute  s-au  colectat  1450 lei.

Precizăm că Proiectul „Fondul pentru Tineri din Ungheni” este implementat de Fundaţia Comunitară şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate de către tinerii din Ungheni pentru semenii lor. Fondul este administrat de GLT. La nivel naţional Programul Fondul pentru Tineri  este susţinut financiar din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei (DANIDA) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul de Fundaţiei Est-Europeane.